Olejování nožů pro MHS BASIC

Olejování nožů pro MHS BASIC

Prodej skončil!

Olejování by mělo být nezbytnou součástí každého stroje, aby správně fungoval a my jsme tak z jeho provozu vytěžili maximum. Stejně tak tomu je v případě olejování nožů u kráječe chleba. Olejování nožů od německé společnosti MHS Schneidetechnik je...

Popis

Olejování by mělo být nezbytnou součástí každého stroje, aby správně fungoval a my jsme tak z jeho provozu vytěžili maximum. Stejně tak tomu je v případě olejování nožů u kráječe chleba. Olejování nožů od německé společnosti MHS Schneidetechnik je při koupi nastaveno na základní provoz kráječe chleba, tj. 15 %. Množství oleje lze ale snadno nastavit otočným spínačem (umístěn pod zadní stranou dolního krytu, který je lehce demontovatelný šroubovacím klíčem) pro dávkování oleje.

Při poklesu hladiny oleje, enormní hladině nebo při nutné výměně oleje se na ovládacím panelu rozsvítí červená LED kontrolka. V prvním případě je nutné olej co nejdříve doplnit, v druhém případě je nutné dávkování zregulovat otočným spínačem a ve třetím případě je nutné vyměnit olejovou nádrž. Ta se dá jednoduše vyčistit. Pod horním krytem kráječe na chleba se nachází snadno odnímatelný kryt od nádrže. Je lehce vyjímatelná.

 

Provedení

Vedle olejové nádrže je pojistná matice jistící olejovou hadici. Po jejím uvolnění můžete snadno vytáhnout hadici a zbavit se tak zůstatkového oleje. Starý olej vylijte. Nádrž je umyvatelné v myčce. Zpět do přístroje ji nasaďte v opačném pořadí, tedy teprve až namontujete zpět olejovou hadici s maticí.

Olejový plstěný hřeben, sloužící k olejování pečiva, také podléhá běžnému opotřebení v závislosti na používání stroje. Jestliže olejování nožů přestane fungovat, je nutné plsť vyměnit. Výměna závisí nejen na četnosti používání stroje, ale i na trvanlivosti oleje. Doporučuje se ji však provést každých 6 měsíců. Jedná se o volitelné příslušenství.