Úvodní stránka Blog iVario Pro, iCombi Pro, ConnectedCooking: Využijte profesionální kuchyň na maximum

iVario Pro, iCombi Pro, ConnectedCooking: Využijte profesionální kuchyň na maximum

Výzvy pro profesionální kuchyně jsou rozmanité a zahrnují nejen vysoké náklady a nedostatek kvalifikovaných pracovníků, ale i zvyšující se nároky hostů. Aby se to všechno dalo zvládnout, jsou potřeba inovativní řešení.

Jako například iVario Pro a iCombi Pro od společnosti RATIONAL, které společně zvládnou až 90 % všech běžných způsobů vaření, snadno se ovládají a zaručují výbornou kvalitu jídel. Kompletní balíček doplňuje digitální systém řízení kuchyně ConnectedCooking, který zajišťuje maximální uživatelský přehled.

„Systém iVario Pro je skutečně všestranný,“ říká Dominik Petroš, korporátní šéfkuchař společnosti RATIONAL. „V komerčních kuchyních nahrazuje sklápěcí pánve, kotle a tlakové hrnce; v restauracích nahrazuje sporáky, hrnce, pánve, fritézy a ohřívací lázně.“ Pokud je důležitá flexibilita – například při přípravě jídel à la carte – doporučuje šéfkuchař model se dvěma pánvemi. Třeba v případě iVario Pro 2-S a 2-XS lze na jedné straně vařit brambory a na druhé současně smažit řízky. Pokud je vyžadována příprava ještě více různých pokrmů najednou, lze pánve rozdělit na celkem až čtyři zóny s oddělenou regulací teploty. Větší modely s jednou pánví jsou zase ideální pro hromadné stravování – s využitelným objemem 150 litrů dokáže iVario Pro XL připravit přibližně 400 porcí zeleninové polévky během 35 minut nebo 15 kg těstovin za 22 minut, a to bez nutnosti hlídání a vždy s vysokou kvalitou. „Ve srovnání s běžnou kuchyňskou technologií jsou všechny modely iVario Pro až čtyřikrát rychlejší a mají až o 40 % menší spotřebu energie,“ vysvětluje Dominik Petroš. „Základem systému je tenké dno pánve s výkonnými topnými prvky. Například iVario Pro 2-S uvede do varu deset litrů vody za pouhých pět minut, zatímco v případě běžného hrnce to trvá až 20 minut.“

 

Pánev iVario Pro

 

 

iCombi Pro se zase vyznačuje integrovaným kuchařským asistentem. Nezávisle plánuje a řídí procesy přípravy pokrmů a zaručuje konzistentně vysokou kvalitu jídel ve všech zásuvech, a to díky jednoduchému a intuitivnímu ovládání. „Uživatelské rozhraní lze pomocí ovládací plochy MyDisplay individuálně upravovat. Stačí jen vybrat obrázek požadovaného produktu a iCombi Pro se postará o vše ostatní. Potom už jen dává vědět, kdy je potřeba něco vložit nebo vyndat,“ vysvětluje Dominik Petroš. Konvektomat rozpozná aktuální míru znečištění a navrhne jeden z devíti čisticích programů, dobu trvání a množství mycího prostředku – vy už jen vložíte příslušné čisticí tablety. Zvlášť praktický je nový iCareSystem AutoDose s integrovanými čisticími prostředky v kartuších, který eliminuje možné lidské chyby a zajišťuje vždy hygienicky čisté zařízení pro provoz.

Konvektomat iCombi Pro je k dispozici i ve verzi Duo.

 

 

Originální příslušenství doplňuje technologie iVario Pro a iCombi Pro podle individuálních požadavků a zaručuje vynikající výsledky a optimální pracovní postupy. Například grilovací rošt s křížky pro konvektomat iCombi Pro dodává zelenině, rybám nebo masu klasický grilovací vzor a fritovací koš pro multofunkční pánev iVario Pro automaticky po osmažení vytahuje hranolky z oleje.

Digitální systém ConnectedCooking optimalizuje procesy v profesionální kuchyni ještě víc tím, že urychluje, zjednodušuje a zaručuje větší bezpečnost. Vždy máte podrobný přehled o zařízeních, spotřebě energie, míře využití, stavu čištění a záznamech HACCP. „Díky propojení s ConnectedCooking se zařízení automaticky aktualizuje. Firmy s více provozy mohou sjednotit procesy přípravy ve všech jejich zařízeních jedním kliknutím a to zaručuje jednotný standard.“ říká Dominik Petroš.

 

 

S produkty společnosti RATIONAL mohou profesionálové využívat svou kuchyň na maximum, usnadnit práci sobě i svému personálu a vždy se spolehnout na vynikající kvalitu připravených pokrmů. Další informace o varných technologiích iVario Pro, iCombi Pro a aplikaci ConnectedCooking jsou k dispozici na stránkách rational-online.com.