Úvodní stránka Blog Kávovar Fiamma VELA Classica

Kávovar Fiamma VELA Classica

Kávovar VELA Classica od renomované společnosti Fiamma je jedinečným spojením tradice, špičkového designu a moderní technologie. Vzhled, v němž se snoubí tohle všechno zaručuje, že bude ozdobou každé kavárny, kanceláře nebo domácnosti.

Vlastnosti kávovaru Fiamma VELA Classica:

  • Pákový kávovar s jednou skupinou (kávová hlava s pákou) je vybaven varným systémem s jedním bojlerem a možností „manuální preinfuze,“ (protečení horké vody o nižším tlaku skrz portafilter) po které následuje extrakce kávy.
  • Kávovar je vybaven vnitřním zásobníkem na vodu (4,5 l), může tak pracovat v jakémkoliv prostředí: doma, v kanceláři, baru nebo restauraci. Můžete jej připojit i k vodovodnímu řádu. Stačí na stroji zvolit způsob, zda bude používat vodu z vodovodního řadu nebo z vnitřní nádoby.
  • Model VELA Classica používá tiché rotační čerpadlo
  • Minimální hladinu vody v nádobě hlídá čidlo
  • Přesná regulace teploty (PID)
  • Vývod na výdej horké vody s úhlem pohyblivostí 360°, s jehož pomocí v kávovaru připravíte horké nápoje včetně čaje
  • Samostatný elektromagnetický pákový kohout s rozsahem 360° ovládá spuštění horké vody
  • Parní tryska Cool Touch 360° tepelně izolovaná (chladný povrch trysky chrání před popálením při manipulaci s tryskou), uvolňuje horkou páru, kterou je možné použít k napěnění mléka, ohřevu tekutin aj.
  • Samostatný elektromagnetický pákový kohout s rozsahem 360° pro ovládání spuštění páry v parní trysce
  • Snadné mechanické ovládání s funkcí Shot timer (časovač) a možností programování parametrů pomocí displeje (ukazatel teploty, času přípravy kávy, alarmu) vám usnadní přípravu espressa
  • Ergonomická rukojeť páky pro příjemnější manipulaci při plnění
  • Jeden vodní bojler

Manuální preinfuze

Kávovar Fiamma umožňuje manuálním preinfuzi, která je ovládána pákou na boku hlavy. Otočením páky dojde k otevření ventilu, jež vpouští vodu v čase, který si sami nastavíte. Následně dojde k rozvolnění a propaření kávy v páce.

Proces preinfuze využívá jen malé množství vody a mnohokrát nižší tlak než při samotné extrakci. Dalším pohybem páky uvedete v činnost samotnou extrakci, tedy proces, při němž dochází k protlačení horké vody přes kávu.

Shot timer

Jinak řečeno časovač. Tento originální prvek je včleněn do kávovaru a umožňuje přesné měření času extrakce. Jsou to de facto „stopky“ umožňující opakovaně dosahovat stejného času extrakce, a tím optimálních výsledků při přípravě kávy dle vašich představ.

Funkce je založena na využití senzorů detekujících spuštění a ukončení extrakce kávy. Při zahájení extrakce je spuštěn časovač, který začne načítat čas extrakce. Když skončí příprava kávy, časovač se zastaví a ukáže přesnou hodnotu času extrakce.

Rotační čerpadlo

Výhodou rotačního čerpadla je stálý tlak 9 bar. Ten drží od první až do poslední kapky, kdy je káva hotová. Další výhodou čerpadla je tichý chod. Zatímco se káva připravuje, můžete nerušeně pracovat nebo rozjímat nad nesmrtelností kávového chrousta. I přes přítomnost vnitřního zásobníku na vodu můžete čerpadlo připojit na vodovodní řád.

Elektromagnetický pákový kohout 360°

Díky pákovému kohoutu stroj snadno spustíte. Pomocí vyklopení ovládací páky elektromagnetického ventilu si nastavíte množství vody nebo páry. Není nutné s kohoutem otáčet, stačí pouhým dotykem vyklopit v úhlu 360°.

Samostatný bojler

Smyslem a zároveň nepostradatelnou výhodou tohoto prvku je, že lépe udržuje teplotu vody a není třeba ji často dohřívat.

Přesná regulace teploty PID

PID je zkratka pro proporcionálně integračně derivační regulaci. Jejím principem je neustálé srovnávání aktuální teploty v místnosti s teplotou, jíž chceme docílit. Právě díky regulátoru dochází k přizpůsobení teploty daným podmínkám.

Jedná se v podstatě o moderní termostat, který neustálým zapínáním a vypínáním sebe sama kontroluje teplotu vody, aby zůstala stabilní na hodnotě požadované pro přípravu kávy. Teplotu můžete jednoduše a rychle snížit nebo zvýšit podle potřeby.

Součástí kávovaru je dvojitý portafiltr, portafiltr s výpustí na jednu porci, slepý filtr a kartáč.

Domov je tam, kde je dobrá káva. Vítejte doma. Fiamma.

Související produkty

Kávovar Vela Classica

Katalogové číslo: 7240274
Seznamte se s ideálním luxusním kávovarem VELA Classica pro váš domov, kancelář nebo specializovanou kavárnu. Vela je špičkový stroj,...
69 500
Doporučená cena bez DPH