Šokový zchlazovač a zmrazovač PBC-10 10x (GN1/1-EN) 230V
Výrobce: Asber
Více informací
Dotaz na produkt
Šokový zchlazovač a zmrazovač PBC-10 10x (GN1/1-EN) 230V
Co bychom měli upravit?
Zmrazovač šokový PBC-10 s kapacitou 10x (GN1/1-EN) 230V
1. Hygiena a bezpečnost
Všechny čerstvé biopotraviny obsahují přirozenou bakteriální zátěž, která se v příznivých okolních podmínkách (teplota a vlhkost), násobí a má nebezpečné účinky na zdraví spotřebitelů. Mezi +65°C a +3°C: v tomto teplotním rozsahu, bakteriální násobení se zrychluje exponenciálně. Šokové zchlazení znamená snížení teploty produktu z +90°C až +3°C za méně než 90 minut. Projde v kritickém teplotním rozsahu tak rychle, že účinky škodlivých bakterií jsou eliminovány. Rychlé zchlazení uvařeného produktu nejen zabraňuje množení bakterií, ale také prodlužuje dobu konzervace produktu a zabraňuje ztrátě chuti a aroma. Kvalita potravin není ovlivněna, čímž se prodlužuje doba skladování produktu.
2. Zefektivnění práce
Zchlazovače umožňují přípravu velkého množství produktů a jakmile je prudce zchlazený, může být spotřebován během 5-7 dnů a trvanlivost zmrazeného produktu se může prodloužit až na několik měsíců při zachování organoleptického stavu potravin. Zachování kvality produktu umožňuje předem naplánování práce v kuchyni, zkvalitňování nákupu surovin a také snižuje pracovní zátěž personálu s výhodami z hlediska hygieny a pestrosti jídelníčku.
3. Úspora času
Předběžná příprava potravin a jejich rychlé zchlazení umožňuji kuchyni, aby v případě potřeby nabízela chutnější a rozmanitější menu. Kuchař tak nemusí neustále dohlížet na proces přípravy několika jídel. Jednoduchá obsluha regenerovaného jídla umožňuje široký nabídku jídel, která mají být servírována během krátké doby. Zchlazovače zvyšují výrobní kapacitu, a tím snižují náklady na zaměstnance a poskytují mimořádné výhody z hlediska ziskovosti a času.
4. Kvalita
Rychlé snížení teploty umožňuje uchovat vlhkost potraviny a zabraňují standardnímu množení bakterií. Rychlé zmrazení podporuje tvorbu mezibuněčných mikrokrystalů, potraviny si díky tomu zachovávají své typické vlastnosti, chuť, strukturu a čerstvost. Šokové zchlazovače Asber jsou také výjimečné při uchovávání čerstvého a syrového stavu potraviny, jako jsou ryby, korýši, zelenina, chléb a částečně hotové produkty, jako jsou čerstvé těstoviny a omáčky.
5. Aplikace
Tento systém zefektivnění práce v kuchyni je velmi výhodný pro všechny druhy stravování a zejména pro jídelny, nemocnice a restaurace, stejně jako pro zvláštní příležitosti, jako jsou velké rauty. Umožňuje také všem druhům restaurací a cateringových podniků nabízet jejich dobře prezentované pokrmy, které jsou připraveny k jídlu.
6. Další výhody
Zchlazovače optimalizují způsob řízení zásob:
- Snížení ztráty hmotnosti díky přirozenému odpařování vlhkosti z uvařených potravin
- Plánované nákupy potravin zlepšují organizaci zásobování kuchyně
- Organizace skladovacích kapacit a pracovní zátěže, možnost nastavení osobní pozornosti
- Drastické snížení odpadu a nespotřebovaných potravin
Šokové zchlazení
Cyklus rychlého zchlazení převezme teplotu potravin od +90ºC a šokově ji sníží na teplotu +3ºC (v jádru produktu) za méně než 90 minut. Po procesu může být produkt skladován při teplotě 0ºC a +5ºC v závislosti na vhodné hodnotě skladování. Šokové zchlazení zamezí množení bakterií, ztrátám vlhkosti, s tím, že zachová barvu, strukturu a chuť zchlazených potravin. Bez rychlého zchlazení produkt ztrácí svěžest a barvu.
Šokové zmražení
Cyklus rychlého zmrazování zajistí teplotu potravin od +90ºC na teplotu -18ºC (v jádru produktu) za méně než 4 hodiny. Po procesu lze produkt skladovat při teplotě -18ºC až -25ºC v závislosti na produktu a jeho možnostech skladování. Šokové zmražení je ideální cyklus pro rychlé zmrazení předvařených potravin, stejně jako syrových potravin a zachovává strukturu potravin, díky rychlé tvorbě mikrokrystalů v kapalině zůstávají vlákna, struktura a chuť potravin nedotčena.
- Intuitivní elektronické ovládání a velký dotykový displej 2,8” se standardními ale i extra programy, knihou receptů a HACCP, ovládání je přehledně umístěno ve dveřích pro ergonomické použití a pohodlí obsluhy.
- Zchlazovací a zmrazovací cykly lze řídit upravením času nebo teploty dle odečtení aktuální dosažené teploty na vpichové teplotní sondě v jádru produktu.
- 2 další režimy chlazení SOFT/HARD lze nastavit ihned po zchlazení se spustí proces zmrazení.
- SOFT režim - standardní pro cykly zchlazení, v komoře je nastavená hodnota -5 ºC, která je udržována během procesu.
- HARD režim - standardní pro cykly zmrazení, v komoře je nastavená hodnota -35 ºC, která je udržována během procesu.
Délka cyklu
- Cyklus chlazení: +90° až +3 °C za méně než 90 minut.
- Cyklus zmrazení: +90° až -18 °C za méně než 240 minut.
- Jakmile je cyklus zchlazení/zmrazení ukončen, zařízení se přepne do pohotovostního režimu a funguje jako chladnička udržující teplotu mezi +2° a +5 °C po zchlazení a pod -18 °C po cyklu zmrazení.
- 3 dodatečné cykly pro předchlazení, dezinfekci ryb a ztuhnutí zmrzliny.
- 7 přednastavených chladicích cyklů připravených k použití a další úložná kapacita 20 personalizovaných receptů.
- Vnitřní a vnější konstrukce vyrobená výhradně z vysoké kvality nerezové oceli.
- Vysoce kvalitní (40 kg/m3) polyuretanová izolace o tloušťce 60 mm, bez freonů, injektovaná pod vysokým tlakem. U verze ECB-03 je tloušťku 35 mm.
- Interiér se zaoblenými rohy pro snadné čištění a udržení hygieny prostoru.
- Zařízení obsahuje vpichovou sondu pro sledování teploty v jádru produktu. Vyhřívanou verzi vpichové sondy lze dodat za příplatek.
- Komora je osazena vyjímatelnými tyčovými roštovými zásuvy pro GN 1/1, nebo plechy EN 600 × 400 mm (verze se 3 zásuvy, zde jen GN 1/1) s roztečí 65 mm.
- Přední panel je osazen snadno odnímatelnou „Ventilační mřížkou“ zajišťuje dobré odvětrávání jednotky chladícího systému a tím její efektivnější funkčnost.
- Odnímatelný a otočný kryt výparníku umožňuje snadný přístup do prostoru výparníku jednotky pro účely čištění a servisu.
- Výškově nastavitelné nohy z nerezové oceli. Výška nohou může být nastavena individuálně (125–200 mm), což umožňuje pohodlné čištění pod strojem (Vyjma verze ECB-03).
- Manuální odmrazovací cyklus.
- Horký plyn vycházející z kompresoru se používá k automatickému odpařování rozmrazené vody.
- Utěsněná kondenzační jednotka s větraným kondenzátorem.
- Ergonomická, robustní, dokonale integrovaná rukojeť z nerezové oceli zajišťuje praktické otevírání dvířek, zabraňuje hromadění prachu a nečistot a velmi snadno se čistí.
- Vyjímatelné magnetické těsnění pull-out/push-in (snadné vytažení/zasunutí) udržuje maximální hygienu a izolační vlastnosti dveří
- Dveře na pantech s automatickým návratem pro dokonalé zavírání minimalizuje nárůst teploty. Dveře mají klidovou polohu 120° a automaticky se zavírají pod úhlem menším než 90°.
- Chladicí plyn R-290
Parametry
Značka: | Asber |
---|---|
Napájení: | 230 V/1N/50 HZ |
Příkon: | 2000 W |
Šířka: | 790 mm |
Hloubka: | 820 mm |
Výška: | 1420 mm |
Chladící výkon: | 1300 W |
Chladivo: | R290 |
Elektronický ovládací panel: | ANO |
Hmotnost: | 153 kg |
Kapacita plechů 600x400mm: | 10x |
Kapacita: | 10x GN1/1 (530x325mm) |
Klimatická třída: | 5 |
Ovládací panel: | elekronické - Pro-line |
Rozměr komory: | 670x680x760 mm |
Rozteč vsunů: | 65 mm |
Sonda pro teplotu jádra: | ano |
Umístění zásuvů: | na šířku |
Zchlazování +90 °C/+3 °C: | 50 |
Zmrazování +90 °C/-18 °C: | 30 |